Χωρίς αμφιβολία η Ταϋλάνδη είναι μια χώρα στην οποία η φύση στάθηκε εξαιρετικά γενναιόδωρη. Χρυσαφένιες αμμουδιές, πυκνές ζούγκλες, καταγάλανες θάλασσες, κοραλλιογενείς ύφαλοι. Θαρρεί κανείς ότι όλη η ομορφιά της φύσης έχει μαζευτεί στον τόπο αυτό.

Η Ταϋλάνδη βρίσκεται στη χερσόνησο της Ινδοκίνας στη Νοτιοανατολική Ασία. Παλαιότερα ήταν γνωστή ως Σιάμ και είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που δεν κατακτήθηκε ποτέ από Ευρωπαίους αποίκους. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μπανγκόκ μία σύγχρονη μεγαλούπολη 7 και πλέον εκατομυρίων κατοίκων.

Η απαράμιλλη φυσική ομαρφιά όμως δεν είναι ο μόνος λόγος για να επισκευτεί κανείς τη χώρα. Οι άνθρωποι είναι εξειρετικά φιλόξενοι και παντα χαμογελαστοί. Είναι τέτοια η άποψή τους για τη ζωή, που όσο φτωχοί κι αν είναι, νοιώθουν ευτυχισμένοι. Ζωή σε άλλους ρυθμούς, άγνωστους για εμάς τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων, χωρίς άγχος και βιασύνη. Ο χρόνος στην Ταυλάνδη κυλάει διαφορετικά.
Αξιοθέατα
Η πρωτεύουσα Μπανγκόκ. Πανύψηλοι ουρανοξύστες που αγγίζουν τον ουρανό της πόλης μαρτυρούν την αλματώδη ανάπτυξη. Δίπλα βέβαια θα συνατήσει κανείς χαμόσπιτα, ενδεικτικά της διαφοράς βιοτικού επιπέδου μεταξύ των κατοίκων. Η πλωτή αγορά, τα παλάτι, πολλοί βουδιστικοί ναοί, υπαίθριαιες αγορές και φυσικά μια βόλτα με τουκ-τουκ είναι η επιλογή των περισσοτέρων στη Μπανγκόκ.

Ταϋλάνδη - Πουκέ Το Πουκέ (Phuket), το «μαργαριτάρι» της θάλασσας του Ανταμάν. Το μεγαλύτερο νησί και δημοφιλέστερος τουριστικός της χώρας. Εκατομύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν κάθε χρόνο στις μαγευτικές παραλίες του νησιού και ιδιαίτερα στην Πατόνγκ. Είναι επίσης αγαπημένος προορισμός των νεόνυμφων ζευγαριών για ταξίδι του μέλιτος.

Το Κο Σαμούι. Το δεύτερο στις προτιμήσεις των τουριστών αλλά καθόλου κατώτερο σε προσδοκίες από το Πουκέ. Από την πρώτη στιγμή το νησί σε μαγεύει. Το αεροδρόμιό του είναι πραγματικό στολίδι και ένα από τα πέντε ομορφότερα στον κόσμο. Κόντα στο νησί βρίσκεται το θαλάσσιο πάρκο  Ang Thong, ένα σύμπλεγμα 41 μικρών νησιών με απαράμιλλη ομορφιά. 

Βόρεια ΤαϋλάνδηΤσιάνγκ Μάι. Αρκτά μακριά από τη θάλλασα και λιγότερο ανεπτυγμένη τουριστικά η βόρεια Ταϋλάνδη καλύπτεται από πυκνή ζούγκλα. Απαραίτητη εμπειρία που πρέπει να ζήσει όποιος επισκευτεί την περιοχή, μία βόλτα με ελέφαντα.

Όπως προαναφέραμε οι προορισμοί στην Ταϋλάνδη είναι πάμπολλοι. Υπάρχουν ακόμη η γέφυρα του ποταμού Κβάι, τα νησιά Πι – Πι,  Κο Τάο και Κο Πανγκάν, η Παττάγια για τους λάτρεις της έντονης νυχτερινής ζωής κ.α.